الأربعاء، 31 يوليو 2013

                        سر الكفتة المشوية على الفحم

احلى كفتة مشويه فى البيت نفس طعم كفتة المحلات

المقادير:
كيلو لحمة مفرومة خشن
بصلة كبيرة مفرومة ومصفاه من المياه تماما
2 ملعقة كبيرة برغل ينقع فى الماء ويصفى ويطحن
ملح وفلفل حسب الذوق
2 كيس من توابل الاندومى(ان لم تجدى يمكن استبدالهم بمكعبين مرق)


الطريقة:
تخلط جميع المقادير وتدخل الثلاجة 3 ساعات على الاقل
تشكل الكفته على الاسياخ الخاصة بالشوى ثم تشمع

(عشان نشمع الكفته هناخد ماء البصل المضاف للكفته ونضع عليه ملعقة بيكنج بودر وبعد تشكيل الكفتة على الاسياخ نبلل اليد بالبصل البيكنج بودر ونضغط على الكفته )
(هذا يجعل الكفته تتماسك بسرعة ولا تسقط من على السيخ)

وطبعا عند الشوى لابد من تقليب الاسياخ كل خمس دقائق حتى تشمع من جميع النواحى ولا تسقط من الاسياخ

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق